Om Smultronfoto

Vad roligt att du hittat till Smultronfoto! 

Mitt namn är Maria och det är jag som fotograferar här i min mysiga fotostudio på Limhamn!

Jag har sedan tonåren tyckt om att både måla och fotografera och när jag sedan själv fick barn växte intresset för fotograferingen ytterliggare. Med hjälp av photoshop får jag möjligheten att kombinera mitt stora målarintresse med fotograferingen där jag får ”måla” med färg, ljus och mörker samt detaljer för att få fram den där ”målade känslan” som här går under namnet FineArt! Just FineArt porträtt är en konstform som jag tycker är väldigt rolig och intressant att arbeta med! Porträtten får inspireras av konstnärer som Rembrandt och detaljerna får lyfta porträttet på ett fint sätt!

Då många skolor inte längre tar skolfoton har jag vid några få tillfällen per år en skol- och studentporträtts kampanj då det finns möjlighet att ta årets bild av Ert / Era barn! En viktig bild som visar hur mycket barnen förändras och hur fort ett år går! Extra roligt att några år senare titta tillbaka på.

Jag tar såklart även syskon och familjeporträtt och kommer så småningom även att erbjuda sport /dans och hundporträtt!

Som fotograf vill jag såklart utvecklas och förbättra mina fördigheter hela tiden och tar därför olika kurser och samlar inspiration från andra andra konstnärer hela tiden! Jag skickar även in bilder lite då och då till olika svenska och utländska tävlingar för att säkerställa att mina bilder håller en jämn och professionell kvalité! Av denna anledning ställde jag 2022 och 2023 upp med några bilder i Svenskt Mästerskap i fotografi. År 2022 hamnade jag på plats 8 i kategorin Klassiskt Barnporträtt medan jag 2023 tog en niondeplats i samma kategori! 2023 kom jag även med på The Portrait Masters Associate lista efter två års deltagande!

Kika gärna in på Gallerisidan med bilder som fått awards från olika tävlingar som jag deltagit i!

På Smultronfoto finns det även möjlighet att printa sina egna bilder tagna med Er kamera. Här går det att välja på storlekar upp till 40 x 50 cm printat på våra fina FineArt papper, även kallat Giclée, eller konsttryck! Det finns även möjlighet till att printa på ett mycket fint ”budget” 310 grams Ateljé fotopapper av mycket fin kvalitet. Printarna kan även här printas upp till storlek 40 x 50 cm med ett bläck av hög kvalitet!

Varmt välkomen till Smultronfoto!